Vaření s radostí 

Rozdělení receptů
dle typu

 

 

Vložit recept

Tradiční česká kulajda netradičně COOL

     

4 40

 

 

 K přípravě potřebujeme 

MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
MEGGLE rustikální bageta s bylinkovým máslem 160 g
1 l vody
300 g lesních hub
1 cibule
bobkový list
3 ks brambory
4 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
ocet, sůl, celé koření a kmín dle chuti
čerstvý kopr
čerstvě drcený pepř
vajíčka na ozdobu polévky

 Příprava 

Do hrnce nasypte všechny houby, zalijte vodou, přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín a špetku soli. Přiveďte k varu. Vařte 15 - 20 minut. V malé mističce smíchejte mouku, smetanu a vše nařeďte trochou studené vody. Směs vlijte do hrnce s polévkou přes sítko, zamíchejte, přiveďte k varu a přidejte čerstvý kopr. Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky, vsypte do polévky a vařte do změknutí. Dochuťte octem a solí a postupně do polévky za varu přidávejte vejce. Pak stáhněte z ohně, vmíchejte nasekaný čerstvý kopr a dochuťte pepřem.

 

Tip

Nechte si větvičku kopru, uvařte vajíčko natvrdo a každou porci ozdobte. V letních dnech podávejte polévku netradičně, a to vychlazenou. Skvěle chutná s rozpečenou a pěkně křupavou MEGGLE rustikální bagetou s bylinkovým máslem.

 

 Vaše komentáře 

 

Vaše jméno:

Váš email:

 

 

Váš komentář:

 

Opište text:

Nebyly nalezeny žádné komentáře...

 

 Další recepty 

Osvěžující okurkový krém s uzeným lososem
Letní jahodové osvěžení
Vylehčená melounová polévka s levandulovým květem

BEZLAKTÓZOVÉ PRODUKTY:

Bezlaktózové mléko 3,5 % 1 l       Bezlaktózové mléko 1 l       Bezlaktózová smetana na vaření 200 ml

Bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml       Bezlaktózový cottage cheese 180 g       Tvaroh jemnný Meggle Laktofree 180g

     

www.meggle.cz        www.cottage-cheese.cz       www.meggle.com        www.rajo.sk

Meggle, s.r.o., Gotthardská 4/37, 16000 Praha 6, IČ: 60202483, DIČ: CZ60202483
tel: +420 224 312 166, fax: +420 224 312 185, email: meggle@meggle.cz