Jak funguje „odbourání“ laktózy v mléčných produktech? 

Odbourání laktózyPřidáním enzymu laktázy již při výrobě mléčných produktů, se laktóza (=mléčný cukr) obsažená v mléce rozštěpí na glukózu a galaktózu.

 

Proto jsou bezlaktózové výrobky dobře snášené a snadno stravitelné. Všechny ostatní přírodní složky (např.mléčné bílkoviny, vápník a vitamíny) a energetická hodnota zůstávají stejné jako u normálního mléka. To znamená, že i lidé s intolerancí laktózy si mohou bezstarostně pochutnat na mléčných produktech a jejich přirozených zdravých složkách.

Rozštěpená laktóza je více sladká. Proto chutnají bezlaktózové výrobky trochu sladčeji než běžné mléčné výrobky.

BEZLAKTÓZOVÉ PRODUKTY:

Bezlaktózové mléko 3,5 % 1 l       Bezlaktózové mléko 1 l       Bezlaktózová smetana na vaření 200 ml

Bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml       Bezlaktózový cottage cheese 180 g       Tvaroh jemnný Meggle Laktofree 180g

     

www.meggle.cz        www.cottage-cheese.cz       www.meggle.com        www.rajo.sk

Meggle, s.r.o., Gotthardská 4/37, 16000 Praha 6, IČ: 60202483, DIČ: CZ60202483
tel: +420 224 312 166, fax: +420 224 312 185, email: meggle@meggle.cz