Píše se o nás... 

Originální článek na novinky.cz zde

 

MEGGLE mléčné produkty bez laktózy potěší každého, kdo trpí laktózovou intolerancí.
Díky přirozeně sladší chuti si na nich pochutnají nejen lidé trpící laktózovou intolerancí, ale i příznivci kvalitních mléčných produktů.

 

V současné době média informují, že s laktózovou intolerancí se v různé míře potýká 10-15 % populace. Někteří o své intoleranci ani nemusí vědět a své potíže po konzumaci mléka přičítají jiným skutečnostem.

 

Na laktózu reaguje každý jinak, ale pokud se u vás projevují nepříjemné pocity jako je nadýmání, průjem, pálení žáhy nebo zvracení, může to být i váš případ.

 

Co přesně se skrývá pod pojmy laktóza a její intolerance (nesnášenlivost)?
Laktóza neboli mléčný cukr je přirozenou součástí všech druhů mléka. Jedná se o dvojitý cukr (disacharid), který je díky enzymu laktázy štěpen na jednodušší cukry, a stává se tak lehce stravitelným.

Pokud se však enzym laktáza netvoří v dostatečné míře, nerozložená laktóza zůstává ve střevech, kde vyvolává nepříjemné zdravotní potíže (tedy intolerance laktózy).

 

Jaká jsou možná řešení?
Nejjednodušší způsob je vyřazení potravin s vysokým obsahem laktózy (typicky mléčné produkty) a jejich nahrazení alternativními mléčnými výrobky, jako je např. bezlaktózové mléko a trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření od firmy MEGGLE.

 

Proces přípravy mléčného produktu MEGGLE bez laktózy
Z bezlaktózových výrobků MEGGLE byla laktóza odstraněna nejjemnějším způsobem, a to na úplném začátku výrobního procesu, kdy byl přidán enzym laktáza, díky kterému se laktóza obsažená v mléce mohla rozložit na jednoduché cukry galaktózu a glukózu.

Produkty MEGGLE jsou proto dobře snášeny a navíc obsahují všechny plnohodnotné přírodní složky: bílkoviny, tuky a vápník. Rozštěpená laktóza je sladší, což se promítlo i do bezlaktózových mléčných produktů MEGGLE, ale při zachování stejné energetické hodnoty “normálního” mléka a mléčných produktů.


Pro více informací můžete navštívit informační webové stránky www.bez-laktozy.cz.

 

Bezlaktózové mléko MEGGLE je variantou pro každého, komu laktóza nedělá dobře, a také pro všechny příznivce kvalitních nápojů.


Mléko, u něhož je obsah laktózy nižší než 0,01 g na 100 g, je bohatým zdrojem bílkovin, tuků a vápníku, stejně jako běžné mléko.


Jeho chuť je skvělá sama o sobě, ale hodí se také na přípravu různých pokrmů a nápojů. Nyní je navíc opatřen novým obalem se šroubovacím víčkem a zkosenou horní hranou pro snadnější nalévání bez šplíchání. Díky svému tvaru se dobře drží a umožňuje bezproblémové skladování ve dveřích vaší lednice.

 

Bezlaktózová smetana na vaření 10% MEGGLE (200 ml)
Pro vášnivé kuchaře přichází MEGGLE s bezlaktózovou 10% smetanou na vaření v novém, menším balení.


Smetana na vaření bez laktózy má typickou chuť pravé smetany a je vhodnou alternativou pro osoby se sníženou tolerancí laktózy.


S trvanlivou smetanou MEGGLE vytvoříte lahodné omáčky, dezerty i krémové polévky bez nežádoucích vedlejších účinků.

 

 

BEZLAKTÓZOVÉ PRODUKTY:

Bezlaktózové mléko 3,5 % 1 l       Bezlaktózové mléko 1 l       Bezlaktózová smetana na vaření 200 ml

Bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml       Bezlaktózový cottage cheese 180 g       Tvaroh jemnný Meggle Laktofree 180g

     

www.meggle.cz        www.cottage-cheese.cz       www.meggle.com        www.rajo.sk

Meggle, s.r.o., Gotthardská 4/37, 16000 Praha 6, IČ: 60202483, DIČ: CZ60202483
tel: +420 224 312 166, fax: +420 224 312 185, email: meggle@meggle.cz