Píše se o nás...
Kdy náš organismus potřebuje více bílkovin
Přibližně každý desátý Čech trpí intolerancí laktózy
MEGGLE mléčné produkty bez laktózy potěší každého, kdo trpí laktózovou intolerancí.
Díky přirozeně sladší chuti si na nich pochutnají nejen lidé trpící laktózovou intolerancí, ale i příznivci kvalitních mléčných produktů.
V současné době média informují, že s laktózovou intolerancí se v různé míře potýká 10-15 % populace. Někteří o své intoleranci ani nemusí vědět a své potíže po konzumaci mléka přičítají jiným skutečnostem. Na laktózu reaguje každý jinak, ale pokud se u vás projevují nepříjemné pocity jako je nadýmání, průjem, pálení žáhy nebo zvracení, může to být i váš případ.
Co přesně se skrývá pod pojmy laktóza a její intolerance (nesnášenlivost)?
Laktóza neboli mléčný cukr je přirozenou součástí všech druhů mléka. Jedná se o dvojitý cukr (disacharid), který je díky enzymu laktázy štěpen na jednodušší cukry, a stává se tak lehce stravitelným.
Pokud se však enzym laktáza netvoří v dostatečné míře, nerozložená laktóza zůstává ve střevech, kde vyvolává nepříjemné zdravotní potíže (tedy intolerance laktózy).
Jaká jsou možná řešení?
Nejjednodušší způsob je vyřazení potravin s vysokým obsahem laktózy (typicky mléčné produkty) a jejich nahrazení alternativními mléčnými výrobky, jako je např. bezlaktózové mléko a trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření od firmy MEGGLE.
Proces přípravy mléčného produktu MEGGLE bez laktózy
Z bezlaktózových výrobků MEGGLE byla laktóza odstraněna nejjemnějším způsobem, a to na úplném začátku výrobního procesu, kdy byl přidán enzym laktáza, díky kterému se laktóza obsažená v mléce mohla rozložit na jednoduché cukry galaktózu a glukózu.
Produkty MEGGLE jsou proto dobře snášeny a navíc obsahují všechny plnohodnotné přírodní složky: bílkoviny, tuky a vápník. Rozštěpená laktóza je sladší, což se promítlo i do bezlaktózových mléčných produktů MEGGLE, ale při zachování stejné energetické hodnoty “normálního” mléka a mléčných produktů.
Pro více informací můžete navštívit informační webové stránky www.bez-laktozy.cz.
Bezlaktózové mléko MEGGLE je variantou pro každého, komu laktóza nedělá dobře, a také pro všechny příznivce kvalitních nápojů. Mléko, u něhož je obsah laktózy nižší než 0,01 g na 100 g, je bohatým zdrojem bílkovin, tuků a vápníku, stejně jako běžné mléko. Jeho chuť je skvělá sama o sobě, ale hodí se také na přípravu různých pokrmů a nápojů. Nyní je navíc opatřen novým obalem se šroubovacím víčkem a zkosenou horní hranou pro snadnější nalévání bez šplíchání. Díky svému tvaru se dobře drží a umožňuje bezproblémové skladování ve dveřích vaší lednice.
Bezlaktózová smetana na vaření 10% MEGGLE (200 ml). Pro vášnivé kuchaře přichází MEGGLE s bezlaktózovou 10% smetanou na vaření v novém, menším balení. Smetana na vaření bez laktózy má typickou chuť pravé smetany a je vhodnou alternativou pro osoby se sníženou tolerancí laktózy. S trvanlivou smetanou MEGGLE vytvoříte lahodné omáčky, dezerty i krémové polévky bez nežádoucích vedlejších účinků.